Music Player

ساعه

تعديل

الثلاثاء، 9 ديسمبر 2014

لازانيا باللحمه المفرومه

طبق ايطالى
المقادير:...............................
زيت او ذبده
لحمه مفروم
بصل
ثوم
كرات ابيض مفروم
كرفس مفروم
قليل من الجزر المبشور (اختيارى)
ملح و فلفل
2 مكعب مرقه الدجاج
زعتر
صلصه طماطم (علب)
*********************
مكونات البشاميل:............
لتر حليب
70جم دقيق
70 جم ذبده
ملح وفلفل ابيض
رشه جوزه الطيب
*******************
عجينه لازانيا:...........
كيلو دقيق
10 عدد بيض
********
جبنه رومى او بارميزان مبشوره
الطريقه:.......................................
نحضر طاسه بيها زيت او ذبده نضيف اللحمه المفرومه وتقلب جيدا حتى التسويه وتترك جانب وتصفى جيدا
فى نفس الطاسه نضيف ذبده وبصل وثوم وكرات وكرفس والزعتر يشوح جيدا ونضيف اللحمه مره اخرى ويقلب جيدا ونضيف الصلصه البوريه ومرقه الدجاج والملح والفلفل لمده 10 دقائق على نار هادئه ويجف الخليط جيدا ويترك جانبى
*************
لعمل البشاميل:.....................
طاسه بيها ذبده ودقيق يقلب على نار هادئه حتى يبيض الدقيق لمده 2 دقيقه
نضيف جوزه الطيب والفلفل الابيض وننزل بالحليب الساخن ويقلب بسرعه بعيد عن النار حتى لا يخرز ويرجع على النار مره اخرى 5 دقائق مع التقليب المستمر على نار هادئه
**************
لعمل عجينه المكرونه (الازانيا ):..........................
يعجن الدقيق والبيض مع بعض جيدا عجينه ناشفه وتغطى وتترك داخل الثلاجه لمده ساعه
وتخرج من الثلاجه وتقسم 10 اجزاء وتفرد على دقيق او بواسطه المكينه تفرد رقيقه جدا وتقطع احجام 10 سم طول فى 10 سم عرض وتسلق فى ماء مغلى وزيت وملح وتخرج توضع فى ماء مثلج
ونحضر طاجن ويدهن بشاميل وترص طبقه عجين وطبقه لحمه وقليل من الباشاميل وقليل من الجبنه تكر حتى 4 مرات وفى النهايه بشاميل على الوجه ويرش جبنه على الوجه ويدخل الفرن
ملحوظه:............................
1" ترك عجينه المكرونه بعد السلق فى ماء بثلج حتى لا تلتصق وترص فى الطاجن مباشر
2" ممكن تغير اللحمه بالسى فود
2" ممكن تغير اللحمه بالخضار

0 التعليقات :

إرسال تعليق