المقادير:...........
دجاجة مقطعة " 8 أجزاء"
2 كوب زبادى
2 ملعقه كاتشب
1معلقة كبيرة مستردة
1معلقة صغيرة ملح
1معلقة صغيرة فلفل حار {اختيارى}
1 معلقة صغيرة بابريكا
1معلقة صغيرة فلفل أسود
1معلقة صغيرة ثوم بودر
1معلقة صغيرة بصل بودر
2 كوب زبادى
2 ملعقه كاتشب
1معلقة كبيرة مستردة
1معلقة صغيرة ملح
1معلقة صغيرة فلفل حار {اختيارى}
1 معلقة صغيرة بابريكا
1معلقة صغيرة فلفل أسود
1معلقة صغيرة ثوم بودر
1معلقة صغيرة بصل بودر
*******************
2 كوب دقيق.
معلقة بيكنج بودر
½ معلقة ثوم بودر
½ معلقة صغيرة بصل بودر
زيت للقلى
2 كوب دقيق.
معلقة بيكنج بودر
½ معلقة ثوم بودر
½ معلقة صغيرة بصل بودر
زيت للقلى
الطريقة:...............
#يقلب الزبادى و المستردة و الملح والبربريكا و الشطة و الفلفل الأسودوالبصل والثوم والكاتشب.
#نضع قطع الدجاج داخل كيس أو وعاء و تغطئى الفراخ بالتتبيله ويترك الدجاج لمدة ساعتين أو 24 ساعه .
#قومي بتسخين الفرن على درجة حرارة 150 درجة ،
#وفي وعاء اخر امزج الدقيق و البيكنج بودر ومسحوق الثوم والبصل و الملح ثم ضعي الدجاج فى الخليط حتي يغطيه تماما ثم اتركه 10 دقائق ثم تخلصي من الدقيق الزائد.
#اتركي الزيت على النار على درجة حرارة عالية حتي يسخن تماما ،
# ضعى قطع الدجاج مع خفض درجة الحرارة ،و اتركيها حتي يصبح لونها ذهبي .
#ضعي قطع الدجاج فى الفرن لمده 15 دقيقة ، ثم تقدم مع البوم فريت والكاتشب .
#نضع قطع الدجاج داخل كيس أو وعاء و تغطئى الفراخ بالتتبيله ويترك الدجاج لمدة ساعتين أو 24 ساعه .
#قومي بتسخين الفرن على درجة حرارة 150 درجة ،
#وفي وعاء اخر امزج الدقيق و البيكنج بودر ومسحوق الثوم والبصل و الملح ثم ضعي الدجاج فى الخليط حتي يغطيه تماما ثم اتركه 10 دقائق ثم تخلصي من الدقيق الزائد.
#اتركي الزيت على النار على درجة حرارة عالية حتي يسخن تماما ،
# ضعى قطع الدجاج مع خفض درجة الحرارة ،و اتركيها حتي يصبح لونها ذهبي .
#ضعي قطع الدجاج فى الفرن لمده 15 دقيقة ، ثم تقدم مع البوم فريت والكاتشب .
0 التعليقات :
إرسال تعليق