Music Player

ساعه

تعديل

الثلاثاء، 16 ديسمبر 2014

مسقعة بالباشاميل {جريتان }



المقادير:................
كيلو باذنجان رومي
½ كيلو لحمة مفرومة
***************
3 كوب حليب
3 ملعقة كبيرة زيت او سمن او زبده
3 ملعقة كبيرة دقيق
ملح وفلفل
2مكعب مرق دجاج
3 ملعقه جبنه رومى مبشوره
الطريقة:......................
‫#‏صلصه‬ الباشاميل
طاسه على النار نضيف ذبده او زيت او سمن حسب الرغبه الدقيق ونقلب 3 دقائق على نار هادئه ونضيف مكعبات المرق وننزل بالحليب الساخن ونقلب بسرعه نضيف الملح والفلفل ونقلب يغلى غلوه واحده ويترك بعيد عن النار
*****************************
# تقشر البازنجان ويقطع حلقات ويقلى فى زيت ساخن ويترك جانبا.
*****************************
# لعمل اللحمه المفرومه
طاسه بيها ذبده ونضيف البصل ويقلب جيدا نضيف اللحمه المفرومه ويقلب جيدا ونضبف كوب من صوص طماطم مجهز مسبقا وملح وفلفل ويقلب جيدا لمده 10 دقائق بدون ماء نهايا
*****************************
# نحضر طاجن ونضع قليل من صوص الباشاميل ونرص حلقات بازنجان
‫#‏تضاف‬ طبقة لحمة مفرومة وقليل من البشاميل وحلقات بازنجان تكرر العمليه وفى النهايه
حلقات بازنجان ويغطى البازنجان بصوص البشاميل على وجه الطاجن ونرش جبنه رومى مبشوره على الوجه
‫#‏ويدخل‬ الطاجن الفرن 20 دقيقه ياخذ وش ذهبى .ويقدم
**************************
ملحوظه:..............
‫#‏لعمل‬ صلصه الطماطم
طاسه على النار نضيف ذبده او زيت حسب الرغبه نشوح البصل المفروم وننزل بالثوم ونقلب جيدا حتى اللون الاصفر نضيف معلقه كسبره جافه ونقلب جيدا ونضيف عصير الطماطم المصفى ونقلب وملح وفلفل وكوب مرق ومكعب مرقه دجاج ويغطى ويغلى 15 دقيقة ويترك جانبا.

0 التعليقات :

إرسال تعليق