*****************
#لعمل ارز احمر{مرق الدجاج يضاف له صلصه طماطم+ملح }
#لعمل اارز اصفر {مرق الدجاج يضاف له كركم او كارى او زعفران+ملح }
#لعمل ارز اخضر {مرق الدجاج يضاف له سبانخ مضروبه فى الخلاط ومصفى او بقدونس مضروب ومصافى+ملح }}}
#لعمل ارز صياديه {مرق السمك او ماء يضاف له بصل محمر فى زيت ويصفى+ملح }} ويطعم الارز بالتوابل وقطع الاسماك حسب الرغبه}
#لعمل ارز خلطه{ارز +زيت +مرق لحم +بصل+قرفه+كبده +لوز محمر او مكسرات+زبيب+ملح }
#لعمل ارز لبنانى {ارز +زيت +مرق لحم +بصل +لحمه مفروم +لوز محمر+ملح }
#لعمل ارز مكسيكى {ارز +زيت +مرق لحم +بصل + كاتسب مع صلصه+فلفل رومى اللوان +ملح } فى النهايه لونه احمر
#لعمل ارز بالبسله {ارز +زيت +مرق دجاج +بصل +بسله خضراء مسلوقه+ملح }
#لعمل ارز بالخضار {ارز +زيت +مرق لحم +بصل+جزر وبسله وكوسه وفاصوليا خضراء+ملح }
#لعمل ارز بالشعريه {ارز +زيت +مرق لحم +شعريه محمره}
#لعمل ارز كريستال {يحمر 1/4 كميه ارز فى زيت ويضاف باقى الارز +مرق لحم +ملح }
#لعمل اارز اصفر {مرق الدجاج يضاف له كركم او كارى او زعفران+ملح }
#لعمل ارز اخضر {مرق الدجاج يضاف له سبانخ مضروبه فى الخلاط ومصفى او بقدونس مضروب ومصافى+ملح }}}
#لعمل ارز صياديه {مرق السمك او ماء يضاف له بصل محمر فى زيت ويصفى+ملح }} ويطعم الارز بالتوابل وقطع الاسماك حسب الرغبه}
#لعمل ارز خلطه{ارز +زيت +مرق لحم +بصل+قرفه+كبده +لوز محمر او مكسرات+زبيب+ملح }
#لعمل ارز لبنانى {ارز +زيت +مرق لحم +بصل +لحمه مفروم +لوز محمر+ملح }
#لعمل ارز مكسيكى {ارز +زيت +مرق لحم +بصل + كاتسب مع صلصه+فلفل رومى اللوان +ملح } فى النهايه لونه احمر
#لعمل ارز بالبسله {ارز +زيت +مرق دجاج +بصل +بسله خضراء مسلوقه+ملح }
#لعمل ارز بالخضار {ارز +زيت +مرق لحم +بصل+جزر وبسله وكوسه وفاصوليا خضراء+ملح }
#لعمل ارز بالشعريه {ارز +زيت +مرق لحم +شعريه محمره}
#لعمل ارز كريستال {يحمر 1/4 كميه ارز فى زيت ويضاف باقى الارز +مرق لحم +ملح }
#لعمل ارز بالمشروم والاعشاب {ارز +زيت +مرق لحم +بصل +روزمارى وزعتر + مشروم+ملح }
**********************************
{{{{{{{{ ملحوظه }}}}}
###عند ايضاف لحوم او اسماك او دواجن او مكسرات {للارز} يفضل تشوح فى طاسه على جانب وتضاف الى الارز بعد التسويه
### للحصول على ارز مفلفل {{يغسل الارز ويصفى جيدا ونحضر وعاء الطهى نضيف الزيت او الزبده او السمن يسخن وننزل بالارز ويقلب جيدا يسخن جيدا الارز الاول ونضيف المرق يكون مغلى جيدا ويقلب ويغطى باحكام على نار متوسطه 15 دقيقه ويقلب من تحت الى اعلى ويغطى جيدا مره اخر لمده 5 دقائق ويقدم مباشر .
# ارز المصرى كوب ارز +كوب ماء
# الارز البسمتى كوب ارز +2 كوب ماء
**********************************
{{{{{{{{ ملحوظه }}}}}
###عند ايضاف لحوم او اسماك او دواجن او مكسرات {للارز} يفضل تشوح فى طاسه على جانب وتضاف الى الارز بعد التسويه
### للحصول على ارز مفلفل {{يغسل الارز ويصفى جيدا ونحضر وعاء الطهى نضيف الزيت او الزبده او السمن يسخن وننزل بالارز ويقلب جيدا يسخن جيدا الارز الاول ونضيف المرق يكون مغلى جيدا ويقلب ويغطى باحكام على نار متوسطه 15 دقيقه ويقلب من تحت الى اعلى ويغطى جيدا مره اخر لمده 5 دقائق ويقدم مباشر .
# ارز المصرى كوب ارز +كوب ماء
# الارز البسمتى كوب ارز +2 كوب ماء
0 التعليقات :
إرسال تعليق