Music Player

ساعه

تعديل

الأحد، 2 نوفمبر 2014

كوسه محشيه (كورجيت فارسيه)

طبق جانبى
كيلو كوسه متوسط الحجم
المقادير:...............................
زيت او ذبده
1/2 كيلو لحمه مفروم
حبه بصل مفروم
ملعقه ثوم
ملعقه  كرات ابيض مفروم
ملعقه  كرفس مفروم
ملعقه  الجزر المبشور (اختيارى)
ملح و فلفل
1 مكعب مرقه الدجاج
1/2 ملعقه زعتر
3 ملعقه  صلصه طماطم (علب)
1/4كوب ماء
مكونات البشاميل:..............................
لتر حليب
3ملعقه  دقيق
3ملعقه   زبده
ملح وفلفل ابيض
***********
جبنه رومى او بارميزان مبشوره على الوش
********
الطريقه:................
حشو اللحم:
##نحضر طاسه بيها زيت او ذبده نضيف اللحمه المفرومه وتقلب جيدا حتى التسويه وتترك جانب وتصفى جيدا
فى نفس الطاسه نضيف ذبده وبصل وثوم وكرات وكرفس والزعتر يشوح جيدا ونضيف اللحمه مره اخرى ويقلب جيدا ونضيف الصلصه البوريه ومرقه الدجاج والملح والفلفل والماء يغلى الخليط لمده 10 دقائق على نار هادئه ويجف الخليط جيدا ويترك جانبى
******************
لعمل البشاميل:.......
##طاسه بيها ذبده ودقيق يقلب على نار هادئه حتى يبيض الدقيق لمده 2 دقيقه
نضيف جوزه الطيب والفلفل الابيض وننزل بالحليب الساخن ويقلب بسرعه بعيد عن النار حتى لا يخرز ويرجع على النار مره اخرى 2 دقائق مع التقليب المستمر على نار هادئه.
***************
##لتجهز الكوسه
*توضع الكوسه فى ماء 10 دقائق وتغسل جيدا وتجرح بالشوكه وتقسم نصفين وتفرغ.
* تسلق فى ماء وملح نصف سوى وتبرد فى ماء بارد.
#تدهن صونيه بالزبدة او البشاميل وترص الكوسه.
*تحشى الكوسه باللحمه المفرومة وتغطى بالبشاميل وترش بالجبنه على الوجه.
#تدخل فرن ساخنه تاخذ لون احمر وتقدم مباشر.

0 التعليقات :

إرسال تعليق