Music Player

ساعه

تعديل

الأحد، 2 نوفمبر 2014

بطاطس فارسية (محشية)

طبق جانبى
كيلو بطاطس متوسط الحجم
المقادير:...............................
زيت او ذبده
1/2 كيلو لحمه مفروم
حبه بصل مفروم
ملعقه ثوم
ملعقه  كرات ابيض مفروم
ملعقه  كرفس مفروم
ملعقه  الجزر المبشور (اختيارى)
ملح و فلفل
1 مكعب مرقه الدجاج
1/2 ملعقه زعتر
2 ملعقه  صلصه طماطم (علب)
1/4كوب ماء

***********
جبنه رومى او بارميزان مبشوره على الوش
********
الطريقه:................
حشو اللحم:
##نحضر طاسه بيها زيت او ذبده نضيف اللحمه المفرومه وتقلب جيدا حتى التسويه وتترك جانب وتصفى جيدا
فى نفس الطاسه نضيف ذبده وبصل وثوم وكرات وكرفس والزعتر يشوح جيدا ونضيف اللحمه مره اخرى ويقلب جيدا ونضيف الصلصه البوريه ومرقه الدجاج والملح والفلفل والماء يغلى الخليط لمده 10 دقائق على نار هادئه ويجف الخليط جيدا ويترك جانبا
******************

##لتجهز البطاطس
*تقشر البطاطس وتغسل جيدا تقطع ترنش من فوق ومن اسفل وتفرغ من الداخل بملعقه صغيره.
* تقلى فى زيت ساخن وتترك جانبا.
#تدهن صونيه بالزبدة وتحشى البطاطس باللحم وترص وعلى الوجه جبنه مبشوره.
#تدخل فرن ساخنه تاخذ لون احمر وتقدم مباشر.
ملحوظه:.............

باوقى البطاطس تسلق وتعمل بطاطس بوريه او على حسب الرغبه.

0 التعليقات :

إرسال تعليق