المقادير:.....
1 كيلو سمك بورى
2 كوب ملح خشن
5 ملعقه شطه حمراء
خشنه
2 ملعقه بابريكا
الطريقه:...........
#يجفف السمك
من الماء جيدا جيدا بواسطه مناديل المطبخ وتجفف ايضا الصونيه اللى هيرص عليه السردين
بعد التجفيف
#تسخن فرن ونطفى
الفرن ونضع السمك فيها حوالى ساعه ونصف.
#يجفف السمك من
الدم جيدا بواسطه مناديل المطبخ .
#نحشى الخيشيم
ملح وشطه .
#نحضر علبه بلاستك
لها غطاء نرش ملح وشطه وبابريكا ويرص السمك ونرش ملح وشطه وبابريكا بين كل طبقه ونرش
على الوجه ملح وشطه وبابريكا ونغطى جيدا بغطاء محكم القفل يحفظ لمده 21 يوم فى مكان
جيد التهويه .
# يخرج الفسيخ من العلبه تقطع الراس وتفتح البطن
ونزيل القشور وتغسل جيدا بالماء وتصفى جيدا وتوضع فى علبه نظيفه ونضع السردين مع عصير
الليمون وزيت الزيتون وتغطى وتحفظ فى الثلاجه لوقت الطلب.
ملحوظه:........
#السمك يجفف
جيدا من الماء بمناديل المطبخ واحده واحده قبل تمليحه .
#يحفظ مع الليمون
وزيت الزيتون فى الثلاجه حتى 15 يوم.
#ممكن نضيف شطه مع الليمون والزيت على حسب الرغبه
0 التعليقات :
إرسال تعليق