المقادير:...........
1 كيلو سمك تونه
1حبه بصل
3 ورق لاوره
5 حبه حبهان
1ملعقه خل ابيض
2 ملعقه ملح
****************
1/4 كوب عصير ليمون
1 كوب زيت زيتون
1 ملعقه شطه
الطريقه:...........
#تنظف التونه جيدا
وتقطع مكعبات كبيره
#نحضر اناء بيها
ماء وبصل ولاوره وحبهان وملح وخل ونضع داخله مصفى ونرص سمك التونه على المصفى.
#نقفل غطاء الاناء
جيدا لمده 25 دقيقه.
#يخرج سمك التونه
يبرد جيدا ويجفف من الماء
#نحضر برطمان صغير
ونضع التونه ونضيف {{عصير الليمون وزيت الزيتون والشطه}} ويقفل البرطمان جيدا ويحفظ
فى الثلاجه لمده 5 ايام وتقدم وقت الطلب .
#ملحوظه {{{تستعمل التونه بعد 5 ايام}}}
0 التعليقات :
إرسال تعليق