Music Player

ساعه

تعديل

الأحد، 16 نوفمبر 2014

طاجن سمك



المقادير:.................
كيلو سمك فليه بياض
كوب خل
2 حبه ليمون
1 ملعقه ثوم مفروم
**************
2 حبه بصل مقطع {جوليان}
2 حبه فلفل اخضر رومى مقطع {جوليان}
1 ملعقه ثوم مفروم
2 كوب عصير طماطم مصفى
3 حزمه خضره (شبت وبقدونس وكسبره)
ملح وفلفل
1 ملعقه كمون كمون
كسبره جافه
شطه(اختيارى)
الطريقه:..............
‫#‏يغسل‬ السمك جيدا بالخل والماء ويصفى جيدا
‫#‏يتبل‬ السمك ( /ثوم/عصيرليمون/ملح /كمون)
# نحضر طاجن ونضيف قليل من صلصه الصياديه فى ارضيه الطاجن ويرص السمك ونغطى السمك بباقى الصوص ويدخل الفرن 35 دقيقه ويقدم.
***********لعمل صلصه الصياديه*************
طاسه على النار نضع فيها ذبده او زيت ويحمر الثوم ونضيف شرائح البصل ونقلب جيدا ونضيف الكسبره الجافه ونقلب ونضيف الفلفل الرومى الشرائح ونقلب وننزل بعصير الطماطم المصفى من البزر والقشر ونضيف ملح وفلفل وتغلى لمده 20 دقيقه ونضيف الخضره والكمون والشطه وغلوه واحده وتترك جانبا.
ملحوظه:..........
& قوام الصوص ثقيل
& ممكن نستبدل السمك {بالكلمارى او الجمبرى المقشر }

0 التعليقات :

إرسال تعليق