المقادير:...........
1 كيلو سردين
1 كوب ملح
1/4 كوب شطه ناعمه
***********
1 كوب زيت زيتون
5 ملعقه عصير ليمون
الطريقه:...........
#يجفف السردين
من الماء جيدا جيدا بواسطه مناديل المطبخ وتجفف ايضا الصونيه اللى هيرص عليه السردين
بعد التجفيف
#نحشى الخيشيم
ملح وشطه .
#نحضر علبه بلاستك
لها غطاء نرش ملح وشطه ويرص السردين ونرش ملح وشطه بين كل طبقه ونرش على الوجه ملح
وشطه ونغطى جيدا بغطاء محكم القفل يحفظ لمده 14 يوم فى مكان جيد التهويه .
# يخرج السردين
من العلبه تقطع الراس وتفتح البطن ونزيل القشور وتغسل جيدا بالماء وتصفى جيدا وتوضع
فى علبه نظيفه ونضع السردين مع عصير الليمون وزيت الزيتون وتغطى وتحفظ فى الثلاجه لوقت
الطلب.
ملحوظه:........
#السردين يجفف
جيدا من الماء بمناديل المطبخ واحده واحده قبل تمليحه .
#يحفظ مع الليمون
وزيت الزيتون فى الثلاجه حتى 15 يوم.
#ممكن نضيف شطه مع الليمون والزيت على حسب الرغبه
0 التعليقات :
إرسال تعليق