Music Player

ساعه

تعديل

الأحد، 2 نوفمبر 2014

خرشوف فارسية(جريتان)

طبق جانبى

المقادير:......
كيس خرشوف مجمد
زيت او ذبده
1/2 كيلو لحمه مفروم
حبه بصل مفروم
ملعقه ثوم
ملعقه  كرات ابيض مفروم
ملعقه  كرفس مفروم
ملعقه  الجزر المبشور (اختيارى)
ملح و فلفل
1 مكعب مرقه الدجاج
1/2 ملعقه زعتر
3 ملعقه  صلصه طماطم (علب)
1/4كوب ماء
عصير ليمون
******
مكونات البشاميل:..............................
لتر حليب
3ملعقه  دقيق
3ملعقه   زبده
ملح وفلفل ابيض

***********
جبنه رومى او بارميزان مبشوره على الوش
********
مكونات صلصه الطماطم:...
1/2 ملعقه ثوم مفروم
1/2 ملعقه زبده
2 حبه طماطم كونكاسيه(مقشره بدون قشر و بزر)
ملح وفلفل
*************
الطريقه:................

*****حشو اللحم:
##نحضر طاسه بيها زيت او ذبده نضيف اللحمه المفرومه وتقلب جيدا حتى التسويه وتترك جانب وتصفى جيدا
فى نفس الطاسه نضيف ذبده وبصل وثوم وكرات وكرفس والزعتر يشوح جيدا ونضيف اللحمه مره اخرى ويقلب جيدا ونضيف الصلصه البوريه ومرقه الدجاج والملح والفلفل والماء يغلى الخليط لمده 10 دقائق على نار هادئه ويجف الخليط جيدا ويترك جانبا
******************
****لعمل البشاميل:.......
##طاسه بيها ذبده ودقيق يقلب على نار هادئه حتى يبيض الدقيق لمده 2 دقيقه
نضيف جوزه الطيب والفلفل الابيض وننزل بالحليب الساخن ويقلب بسرعه بعيد عن النار حتى لا يخرز ويرجع على النار مره اخرى 2 دقائق مع التقليب المستمر على نار هادئه.
***************
***الطريقة:.
#يوضع الخرشوف المجمد فى ماء مغلى مع عصير ليمون لمدة 10 دقائق بعيد عن النار وتغسل جيدا ويوضع فى ماء بارد ويصفى ويترك جانبا.

#تدهن صونيه بالزبدة او البشاميل ويرص الخرشوف .
*يحشى الخرشوف  باللحمه المفرومة ويغطى بالبشاميل وترش بالجبنه على الوجه.
#يدخل  الخرشوف  فرن ساخنه تاخذ لون احمر.

#نحضر طاسه بيها زبده وثوم يحمر وننزل بالطماطم المفرومه بالسكينه فقط وملح وفلفل غلوه واحده توضع فى ارضيه الطبق ويرص الخرشوف على الصوص ويقدم.

0 التعليقات :

إرسال تعليق