Music Player

ساعه

تعديل

الاثنين، 17 نوفمبر 2014

البسطرمه





المقادير:........
2 كيلو عرق تربيانكو او{{ وش الفخده}}
1/2 كوب بابريكا
2 ملعقه فلفل سمر ناعم
4 ورق لاوره
1 ملعقه جوزه الطيب
1/2 1 كوب ملح ناعم
2 راس ثوم
2 كوب حلبه
الطريقه:....
#تجفف اللحم من الماء جيدا بوسطه مناديل المطبخ.
#نعمل ثقوب فى التربيانكو من جميع الجوانب بسكينه رفيعه وتحشى بالملح
#ويرش ايضا ملح من جميع الجوانب ونحضر شاش ابيض وتلف بيها جيدا
#نحضر صونيه ونضع عليها شبكه وفوق الشبكه نضع اللحم الملفوف بالشاش
ونحضر اى شئى ثقيل نضعه فوق اللحم لمده 24 ساعه {{فى مكان فيه تهويه}}لكى تصفى كميه كبيره من الدم.
#يفك الشاش وتغسل على السريع بماء وتجفف جيدا بمناديل المطبخ
#فى بديه عرق اللحم نعمل ثقب وندخل خيط ونلف اللحمه بشاش ابيض وتعلق فى مكان جيد التهويه لمده 24 ساعه.
#تفك اللحمه من الشاش وتغطى جيدا بخليط الحلبه من جميع الجوانب وتعلق فى مكان جيد التهويه لمده 10 ايام.

****لعمل خليط الحلبه****
{{{ يطحن جيدا ورق الاوره والفلفل وجوزه الطيب +بابريكا }}}+ثوم مفروم جيدا فى كبه مع قليل من الماء+حلبه مطحونه+ 1 كوب ملح }}} تقلب المكونات جيدا مع اضافه ماء بالطلب حتى الحصول على عجينه متماسكه.
ملحوظه:.......
#تعلق اللحم 10 ايام فى مكان جيدا التهويه بعيد عن اشاعه الشمس لو حصل اى شقوق فى اى يوم تقفل بقليل من خليط الحلبه.
#لحفظ البسطرمه تقطع الكميه على 6 اجزاء وتحفظ فى اكياس فى الفريزر مع الاحتفاظ بخليط الحلبه .


0 التعليقات :

إرسال تعليق