المقادير:........
2 كيلو عرق تربيانكو
او{{ وش الفخده}}
1/2 كوب بابريكا
2 ملعقه فلفل سمر
ناعم
4 ورق لاوره
1 ملعقه جوزه الطيب
1/2 1 كوب ملح
ناعم
2 راس ثوم
2 كوب حلبه
الطريقه:....
#تجفف اللحم من
الماء جيدا بوسطه مناديل المطبخ.
#نعمل ثقوب فى
التربيانكو من جميع الجوانب بسكينه رفيعه وتحشى بالملح
#ويرش ايضا ملح
من جميع الجوانب ونحضر شاش ابيض وتلف بيها جيدا
#نحضر صونيه ونضع
عليها شبكه وفوق الشبكه نضع اللحم الملفوف بالشاش
ونحضر اى شئى ثقيل
نضعه فوق اللحم لمده 24 ساعه {{فى مكان فيه تهويه}}لكى تصفى كميه كبيره من الدم.
#يفك الشاش وتغسل
على السريع بماء وتجفف جيدا بمناديل المطبخ
#فى بديه عرق اللحم
نعمل ثقب وندخل خيط ونلف اللحمه بشاش ابيض وتعلق فى مكان جيد التهويه لمده 24 ساعه.
#تفك اللحمه من
الشاش وتغطى جيدا بخليط الحلبه من جميع الجوانب وتعلق فى مكان جيد التهويه لمده 10
ايام.
****لعمل خليط
الحلبه****
{{{ يطحن جيدا
ورق الاوره والفلفل وجوزه الطيب +بابريكا }}}+ثوم مفروم جيدا فى كبه مع قليل من الماء+حلبه
مطحونه+ 1 كوب ملح }}} تقلب المكونات جيدا مع اضافه ماء بالطلب حتى الحصول على عجينه
متماسكه.
ملحوظه:.......
#تعلق اللحم
10 ايام فى مكان جيدا التهويه بعيد عن اشاعه الشمس لو حصل اى شقوق فى اى يوم تقفل بقليل
من خليط الحلبه.
#لحفظ البسطرمه
تقطع الكميه على 6 اجزاء وتحفظ فى اكياس فى الفريزر مع الاحتفاظ بخليط الحلبه .
0 التعليقات :
إرسال تعليق