Music Player

ساعه

تعديل

السبت، 18 أكتوبر 2014

كبيبة الحم 2



المقادير لعجينة الكبه :....................

كيلو برغل
 نصف كيلو لحم هبره
 2 حبه بصل مفروم
ملعقه ثوم حسب الرغبه
ملح وفلفل 
ملعقه نعناع جاف
ملعقه كسبره جافه

مقادير الحشوه :.............................

كيلو لحم مفروم 
2حبه بصل مفروم
صنوبر 
 بهارات
ملح وفلفل اسود .



الطريقه.

#نغسل البرغل وننقعه 20 دقيقه وبعدها نصفيه جيدآ 
#في مفرمة اللحم نفرم البرغل واللحم الهبره والبصل ونضيف الملح وباقى التوابل والنعناع  ونتركه جانبآ . 
#نعصج اللحم مع البصل حتى ينضج تمامآ ونضيف الملح والبهارات والفلفل واللوز .
#ناخد قطعه من عجينة البرغل ونكورها ونعمل فجوة في وسط نحشيها باللحم المعصج ونغلقها وتعطيها الشكل النهائي المعروف للكبه حتى نفاذ الكمية وتترك ساعه داخل الفريز او الثلاجه.
#نقليها في زيت عميق وتقدم . 
ملحوظه
تحفظ الكبيبه فى الفريز لوقت الاستعمال وتقلى وهى مجمده
يستبدل الدجاج او الجمبرى بدل اللحم وبدل حشو اللحم بنفس الطريقه