الحواوشى الاسكندارانى
مقادير العجينة :
2كوب دقيق مخبوزات
ملعقة سكر
1/2 ملعقه صغيره ملح
1 ملعقه خميره فوريه
2 ملعقه زيت
1كوب ماء للعجن او حسب نوعيه الدقيق
*****************************************
مقادير الحواوشى :
مقادير العجينة :
2كوب دقيق مخبوزات
ملعقة سكر
1/2 ملعقه صغيره ملح
1 ملعقه خميره فوريه
2 ملعقه زيت
1كوب ماء للعجن او حسب نوعيه الدقيق
*****************************************
مقادير الحواوشى :
1/2 كيلو لحم بلدى مفروم .
1/4 كيلو بصل.
1 ملعقه ثوم
1 حبه طماطم مقطعه قطع صغيره
1 ملعقه كسبره جافه
ملح وفلفل.
شطه حسب الرغبه
*****************************************
الطريقة :
#فى العجان نضع الدقيق ونضيف عليه ملعقة السكر والخميره ورشة الملح ونقلبهم معا.
1/4 كيلو بصل.
1 ملعقه ثوم
1 حبه طماطم مقطعه قطع صغيره
1 ملعقه كسبره جافه
ملح وفلفل.
شطه حسب الرغبه
*****************************************
الطريقة :
#فى العجان نضع الدقيق ونضيف عليه ملعقة السكر والخميره ورشة الملح ونقلبهم معا.
ثم نضيف الماء تدريجى حتى يتكور العجين ونضيف الزيت ونعجنها جيدا.
# تغطى العجينه وتترك تختمر 30 دقيقه.
#نقطعها إلى كرات صغيرة وتلف بالايد ونتركها ترتاح على الأقل 10 دقائق.
#على سطح أملس مرشوش بالدقيق تفرد كور العجين وترق بسمك 1/2 سم.
# تغطى العجينه وتترك تختمر 30 دقيقه.
#نقطعها إلى كرات صغيرة وتلف بالايد ونتركها ترتاح على الأقل 10 دقائق.
#على سطح أملس مرشوش بالدقيق تفرد كور العجين وترق بسمك 1/2 سم.
#توضع طبقة من العجين ثم طبقة من اللحم ونبعدها عن أطراف العجين ثم نغطيها بطبقة أخرى من العجين ونضغط على الأطراف جيدا حتى تلتصق .
###### لعمل خلطه لحم الحواوشى #####
طاسه على النار نضع بيها زيت ويشوح البصل والثوم مع بعض دون تلوين ويترك يبرد
يفرم البصل والثوم مع اللحم والكسبره والملح والفلفل والشطه على المفرمه وبعد الفرم تضاف قطع الطماطم الى الخليط ويقلب جيدا
ملحوظه:....
#الطريقه دى افضل من بشر البصل بكتير
# ممكن تضاف 2 ملعقه كاتشب +ملعقه نعناع للخليط اللحم (تسمى عريس لبنانى)
#ممكن نستبدل اللحم بالدجاج بنفس الطريقه مع اضافه زياده كاتشب
#ممكن استبدل العجين بالعيش الشامى
# فى حاله استعمال اللخوم المجمده يفضل اضافه 100 جم (دهن او ليه ضانى) للحم
###### لعمل خلطه لحم الحواوشى #####
طاسه على النار نضع بيها زيت ويشوح البصل والثوم مع بعض دون تلوين ويترك يبرد
يفرم البصل والثوم مع اللحم والكسبره والملح والفلفل والشطه على المفرمه وبعد الفرم تضاف قطع الطماطم الى الخليط ويقلب جيدا
ملحوظه:....
#الطريقه دى افضل من بشر البصل بكتير
# ممكن تضاف 2 ملعقه كاتشب +ملعقه نعناع للخليط اللحم (تسمى عريس لبنانى)
#ممكن نستبدل اللحم بالدجاج بنفس الطريقه مع اضافه زياده كاتشب
#ممكن استبدل العجين بالعيش الشامى
# فى حاله استعمال اللخوم المجمده يفضل اضافه 100 جم (دهن او ليه ضانى) للحم
0 التعليقات :
إرسال تعليق