Music Player

ساعه

تعديل

الجمعة، 31 أكتوبر 2014

مسقعه على الطريقه الايطاليه

المكونات:.....
كيلو باذنجان رومى ترنشات
3 ملعقه ريحان مفروم
2 كوب صوص طماطم
ملعقه زعتر
ملح و فلفل
2 كوب باشاميل
- جبنة بارميزان او رومى مبشورة
*****************************
تتبيله البازنجان (مارينه)
5 ملعقه زيت زيتون
1ملعقه ثوم مفروم
ملح وفلفل
1ملعقه ريحان مفروم
1ملعقه زعتر
الطريقة:...........
# يدهن الباذنجان بالمارينه بفرشاة ويوضع على الجريل او فى طاسه ساخنه حتى ينضج من الجانبين
‫#‏تدهن‬ صينية بصوص طماطم ثم يوضع طبقة من الباذنجان ثم ترش بالريحان المفروم وقليل من صلصة الطماطم وقليل من الباشاميل ثم ترش بين كل طبقه زعتر و ملح و فلفل.
- ثم تضاف طبقة ثانية من الباذنجان حتى تكتمل الصينية بنفس الطريقه ثم توضع طبقة من الباشميل على الوجه ويوضع عليها الجبنة المبشورة ثم توضع فى الفرن يحمر الوجه جيدا وتقدم وهى ساخنه
**********
‫#‏ملحوظه‬ لعمل البشاميل
2ملعقه دقيق+2ملعقه زبده او زيت +2كوب حليب ساخن وملح وفلفل ورشه جوزه الطيب.
‫#‏لعمل‬ صلصه الطماطم
طاسه على النار نضيف ذبده او زيت حسب الرغبه نشوح البصل المفروم وننزل بالثوم ونقلب جيدا حتى اللون الاصفر نضيف معلقه كسبره جافه ونقلب جيدا ونضيف عصير الطماطم المصفى ونقلب وملح وفلفل وكوب مرق ومكعب مرقه دجاج ويغطى جيدا 15دقيقه يغلى ويقدم.

0 التعليقات :

إرسال تعليق