Music Player

ساعه

تعديل

الجمعة، 24 أكتوبر 2014

مسقعة باللحمة المفرومة

المقادير:
كيلو باذنجان رومي

½ كيلو لحمة مفرومة
3 ثمرة فلفل رومي مقطّع مكعبات
***************
3 كوب عصير طماطم مصفى
2 ملعقة كبيرة زيت 
2 بصلة مفرومة
1 ملعقة صغيرة ثوم مفروم 
ملح وفلفل
1ملعقة كسبرة جافة
1 كوب مرق دجاج
2مكعب مرق دجاج
الطريقة:
#صلصه الطماطم
طاسه على النار نضيف ذبده او زيت حسب الرغبه نشوح البصل المفروم وننزل بالثوم ونقلب جيدا حتى اللون الاصفر نضيف معلقه كسبره جافه ونقلب جيدا ونضيف عصير الطماطم المصفى ونقلب وملح وفلفل وكوب مرق ومكعب مرقه دجاج ويغطى ويغلى 15 دقيقة ويترك جانبا.
*****************************
# تقشر البازنجان ويقطع حلقات ويقلى فى زيت ساخن ويترك جانبا.
#يقلى مكعبات الفلفل الرومى وتترك جانبا.
*****************************
# لعمل اللحمه المفرومه
طاسه بيها ذبده ونضيف البصل ويقلب جيدا نضيف اللحمه المفرومه ويقلب جيدا ونضبف كوب من صوص طماطم مجهز مسبقا وملح وفلفل ويقلب جيدا لمده 10 دقائق بدون ماء نهايا
*****************************
# نحضر طاجن ونضع قليل من صوص الطماطم 
ونرص حلقات بازنجان وفلفل رومى
#تضاف طبقة لحمة مفرومة وحلقات بازنجان وفلفل تكرر العمليه وفى النهايه 
حلقات بازنجان وفلفل ونضيف صوص الطماطم على وجه الطاجن
#ويدخل الطاجن الفرن 20 دقيقه ياخذ وش ذهبى .ويقدم

0 التعليقات :

إرسال تعليق