المقادير :
بطه كاملة
خل
مكونات التتبيله:..
عصير ليمون
عصير بصل
عصير برتقال
روزمارى
زعتر
ملح
ملح وفلفل
*************************************
مكونات الحشو:.
1 كوب ارز مستوى مسبقا
2 معلقة زيت
1 معلقه زبده
بصل مفروم
2 فص ثوم
كبد وقوانص دجاج
½ كوب زبيب
½ كوب مكسراتضع
ملح وفلفل
رشة جوزه الطيب
قرفه
الطريقه :
#يغسل البط جيدا بالخل والليمون والماء ويشطف
جيدا ويوضع فى التتبيله اكثر فتره ممكن 24 ساعه
# يصفى من التتبيله و يحشى البط بالخلطه ويوضع
على ارضيه من الجزر والبصل والكرفس وملح وفلفل وكوب ماء ويغلف بورق الالمونيوم جيد
ويدخل الفرن
#يخرج من الفرن ويقدم بجوار البط ناتج التسويه
يربط خفيف بى دقيق وذبدة
ملحوظه
#لعمل الخلطه:...
$$$ طاسه بيها ذبده وزيت ونلف البصل وننزل
بالكبده والقوانص ونقلب ونضيف المكسرات والزبيب وباقى التوابل ونقلب وننزل بالارز
ويقلب ويترك جانبا.
#ممكن نستبدل الارز باللحم المفروم
0 التعليقات :
إرسال تعليق