المقادير:............
عدد 6 سمان
كيلو ارز ابيض مستوى نصف سوى
ذبده وزيت
2 حبه بصل
معلقه كسبره جافه
معلقه فلفل اسمر
رشه جوزه الطيب
ورق لاورو
حبهان
1/2 كيلو كبد وقوانص مقطع قطع صغيره
حزمه شبت مفروم
2 مكعب مرقه دجاج
*******************************
المارنية(التتبيله)
حبه بصل
حبه طماطم
ملح وفلفل
3 ملعقه زيت
3 ملعقه كاتشب
1 ملعقه كسبرة جافه
الطريقه:..............
#يغسل السمان جيدا بالماء والملح جيدا.
#يخلط المارنيه فى الخلاط
#يوضع السمان فى المارنيه من 2 ساعه الى
يوم.
#يحشى السمان بالخلطه ونحضر صونيه فى الارضيه
شرائخ بصل ويرص السمان ويدخل الفرن 35 دقيقه
يحمر ويقدم .
*******لعمل الخلطه******
طاسه على النار نضيف الذبده وقليل من الزيت
ونضيف البصل حتى الاصفرار ونضيف كسبره جافه ونقلب ونضيف الكبد والقوانص والفلفل الاسمر
و جوزه الطيب ونقلب ونضيف مرقه الدجاج والشبت المفروم و1/4 كوب ماء ويغلى دقيقه ونضيف
الارز ويقلب جيدا دقيقه ويضبط الملح ويترك جانبا.
0 التعليقات :
إرسال تعليق