Music Player

ساعه

تعديل

الخميس، 30 أكتوبر 2014

سمان محشى ارز


المقادير:............

عدد 6 سمان
كيلو ارز ابيض مستوى نصف سوى
ذبده وزيت
2 حبه بصل
معلقه كسبره جافه
معلقه فلفل اسمر
رشه جوزه الطيب
ورق لاورو
حبهان
1/2 كيلو كبد وقوانص مقطع قطع صغيره
حزمه شبت مفروم
2 مكعب مرقه دجاج
*******************************
المارنية(التتبيله)
حبه بصل
حبه طماطم
ملح وفلفل
3 ملعقه زيت
3 ملعقه كاتشب
1 ملعقه كسبرة جافه


الطريقه:..............
#يغسل السمان جيدا بالماء والملح جيدا.
#يخلط المارنيه فى الخلاط
#يوضع السمان فى المارنيه من 2 ساعه الى يوم.
#يحشى السمان بالخلطه ونحضر صونيه فى الارضيه شرائخ بصل ويرص السمان ويدخل الفرن  35 دقيقه يحمر ويقدم . 
         *******لعمل الخلطه******

طاسه على النار نضيف الذبده وقليل من الزيت ونضيف البصل حتى الاصفرار ونضيف كسبره جافه ونقلب ونضيف الكبد والقوانص والفلفل الاسمر و جوزه الطيب ونقلب ونضيف مرقه الدجاج والشبت المفروم و1/4 كوب ماء ويغلى دقيقه ونضيف الارز ويقلب جيدا دقيقه ويضبط الملح ويترك جانبا.

0 التعليقات :

إرسال تعليق