المقادير
500جم كبده مقطعه شريح
500جم مكرونه قلم
حبه بصل مفرومه
2 ملعقه ثوم فروم
2 كوب عصير طماطم مصفى من البزر والقشر
ملح وفلفل
ملعقه كسبره جافه
2 مكعب مرقه لحمه
ذبده وزيت
*********** الطريقه *******
#تتبل الكبده ملح وفلفل وكسبره
#نحضر طاسه بيها زيت او ذبده ونشوح الكبده وتقلب جيدا حتى التسويه وتترك جانب .
#فى نفس الطاسه نضيف ذبده وبصل وثوم
يشوح جيدا نضيف الكسبره الجافه ونقلب ونضيف الكبده مره اخرى ويقلب جيدا ونضيف الصلصه الطماطم المجهز مسبقا وتغلى غلوه مع الكبده ونضيف المكرونه ونقلب الخليط ونضع فى طاجن ويدخل الفرن تاخذ وش وتقدم
ملحوظه:........
********** لسلق المكرونه **********
ماء يغلى يضف الملح ومعلقه زيت ويضف المكرونه ولمده 10 دقائق وتصفى جيدا وتكون 3/4 تسويه فقط.
****** لعمل صوص الطماطم ******
طاسه على النار نضيف ذبده او زيت حسب الرغبه نشوح البصل المفروم وننزل بالثوم ونقلب جيدا حتى اللون الاصفر نضيف معلقه كسبره جافه ونقلب جيدا ونضيف عصير الطماطم المصفى ونقلب وملح وفلفل وكوب شربه لو احتاج الامر ومكعب مرقه دجاج ويغطى يغلى 20 دقيقه
0 التعليقات :
إرسال تعليق