Music Player

ساعه

تعديل

الخميس، 9 أكتوبر 2014

مكرونة بشاميل


المقادير
زيت او ذبده
لحمه مفروم
بصل 
ثوم
كرات ابيض مفروم
كرفس مفروم
قليل من الجزر المبشور (اختيارى)
ملح و فلفل
2 مكعب مرقه الدجاج
زعتر
صلصه طماطم (علب)
مكونات البشاميل
لتر حليب
70جم دقيق
70 جم ذبده
ملح وفلفل ابيض
رشه جوزه الطيب
لسلق المكرونه
مكرونه قلم
ماء
ملح
جبنه رومى او بارميزان مبشوره

الطريقه
نحضر طاسه بيها زيت او ذبده نضيف اللحمه المفرومه وتقلب جيدا حتى التسويه وتترك جانب وتصفى جيدا
فى نفس الطاسه نضيف ذبده وبصل وثوم وكرات وكرفس والزعتر يشوح جيدا ونضيف اللحمه مره اخرى ويقلب جيدا ونضيف الصلصه البوريه ومرقه الدجاج والملح والفلفل لمده 10 دقائق على نار هادئه ويجف الخليط جيدا ويترك جانبى
لعمل البشاميل
طاسه بيها ذبده ودقيق يقلب على نار هادئه حتى يبيض الدقيق لمده 2 دقيقه
نضيف جوزه الطيب والفلفل الابيض وننزل بالحليب الساخن ويقلب بسرعه بعيد عن النار حتى لا يخرز ويرجع على النار مره اخرى 5 دقائق مع التقليب المستمر على نار هادئه
لسلق المكرونه
ماء يغلى يضف الملح ويضف المكرونه ولمده 10 دقائق وتصفى جيدا وتكون نصف تسويه فقط ونضيف عليها بقليل من البشاميل وتقلب وندهن الطاجن بالبشاميل وليس بالزيت او الذبده وتصب نصف الخليط ونضيف طبقه الحمه المفرومه فى المنتصف ونضيف باقى المكرونه وفى النهايه نضيف بشاميل وجبنه رومى مبشوره ويدخل الفرن
ارشادات هامه
1 يجب اضافه الفلفل الابيض وجوز الطيب مع الدقيق والذبده( البشاميل) لمنعن من التخريز داخل الصلصه
2 يجب سلق المكرونه نصف سوى فقط فى النهايه بعد عمل اللحمه
والبشاميل
3 سلق المكرونه فى ماء وملح فقط نصف سوى وتصفى ممنوعه تبريد المكرونه بالماء تقلب وهى ساخنه جدا مع البشاميل فى النهايه تحصلين على قطعه واحده
4 افضل شئى تقليب الحمه والمكرونه والبشاميل وقليل من الجبنه مع بعض

0 التعليقات :

إرسال تعليق