Music Player

ساعه

تعديل

الخميس، 9 أكتوبر 2014

الممبار


المقادير:........
1كيلو ممبار 
3كوب ارز
(بقدونس و شبت و كسبرة خضرا) مفرومين ناعم
3بصلات
معلقه ثوم
ملح و فلفل
رشه جوزه الطيب
معلقه كسبره جافه
كمون
3 حبه طماطم مقطعه قطع صغيره
2 معلقه صلصه طماطم
2ملعقه زبده
قليل من الشطه (اختيارى)
حبهان
ورق لاورو
طريقه تنظيف الممبار :..............
اول حاجه تشيلى الدهن الموجود في الممبار وتضعي الممبار علي الحوض وتقلبيه علي الوجه التانى وتغسليه جيدا بالماء والملح ثم تقومى بجرده جيدا وحاولي ان تحافظي عليه وعدم تقطيعه واشطفيه جيدا وضعي عليه الماء والملح والخل لمده ساعه وبعد ذلك اشطفيه
وتاكدى تماما انه لايوجد به مخاط وانه نضف تماما ورائحته حلوه .
طريقه التحضير
نقوم بغسل الارز جيدا ويصفى جيدا ونضع عليه البقدونس والكزبره والشبت والملح والفلفل والكمون و جوزه الطيب ونبشر البصل والطماطم مقطعه و صلصه الطماطم ونضعهم علي الارز ونضع الشطه ونقلبهم جيدا وبعدين نحط السمن ونحط الخلطه في القمع الي ان يمتلا الممبار الي ثلثه ثم بالضغط عليه براحه اليد حتي تتوزع الخلطه في الممبار كله ونقوم بوضع الحله علي النار وبها الماء وقليل من الملح والبصل والحبهان وورق الاورو ونضع الممبار في الماء الي الى ان ينضج يصفي من الماء ثم يقطه حسب الرغبه و يحمر في الزيت ويقدم
ملحوظه هااااامه
1 : ممكن تعمل الخلطه على البارد او على السخن حسب الرغبه
2 : يمتلا الممبار بالخلطه الي ثلثه فقط

0 التعليقات :

إرسال تعليق