الطريقه
يغسل الديك الرومى جيدا من الداخل والخارج بماء وملح ويشطف جيدا ويتبل يتبل من الداخل والخارج فى مارنيه (بصل وثوم وطماطم وملح وفلفل وورق لاوره وحبهان ومسطرده وكاتشب وزيت ورزمارى ) يضرب جيدا فى خلاط ويصفى ويوضع فى المارنيه اقل شئى 6 ساعات ونربط ارجل الديك بخيط الدوباره ونحضر ستوار كبير نضع فى الارضيه (بصل وكرات وكرفس وجزر وحبهان وورق لاوره وفلفل اسمر حصى ) ونضيف ماء ونضع الديك الرومى فوق الارضيه ونغطى الستوار بسلفر جيدا ويدخل الفرن وبعد التسويه يصفى الصوص ويربط ويقدم بجوار الديك الرومى ابار يوضع الديك الرومى فوق ارز خلطه
ملحوظه
ممكن نحشى الديك الرومى من الداخل فرسه خضار مقطع (ثوم وبصل وجزر وكرات وكرفس وملح وفلفل )
يغسل الديك الرومى جيدا من الداخل والخارج بماء وملح ويشطف جيدا ويتبل يتبل من الداخل والخارج فى مارنيه (بصل وثوم وطماطم وملح وفلفل وورق لاوره وحبهان ومسطرده وكاتشب وزيت ورزمارى ) يضرب جيدا فى خلاط ويصفى ويوضع فى المارنيه اقل شئى 6 ساعات ونربط ارجل الديك بخيط الدوباره ونحضر ستوار كبير نضع فى الارضيه (بصل وكرات وكرفس وجزر وحبهان وورق لاوره وفلفل اسمر حصى ) ونضيف ماء ونضع الديك الرومى فوق الارضيه ونغطى الستوار بسلفر جيدا ويدخل الفرن وبعد التسويه يصفى الصوص ويربط ويقدم بجوار الديك الرومى ابار يوضع الديك الرومى فوق ارز خلطه
ملحوظه
ممكن نحشى الديك الرومى من الداخل فرسه خضار مقطع (ثوم وبصل وجزر وكرات وكرفس وملح وفلفل )
0 التعليقات :
إرسال تعليق