المقادير
600 جرام دقيق. (دقيق مخبوزات )
• 450 جرام زبده.
• 50 جرام زيت.
• نصف ملعقه صغيره ملح.
• 200 مللى ماء. (ماء حسب العجن)
• ملعقه صغيره خل.
طريقه عمل عجينة الميل فاى
• تخلط الزبده مع 50 جرام دقيق وتوضع فى كيس .
• وتبطط باليد وتوضع بالفريزر.
نضع الدقيق وباقى المكونات ونترك 50 جرام دقيق للفرد ونضع الماء ونخلط العجين ثم نتركها حتى ترتاح .
• وبعدها نفردها ونضع الزبده .
• وتفرد ونتركها للراحه لمده نصف ساعه بين كل فرده واخرى 6 مرات وبعدها نفردها ونضعها فى صاج وتترك للراحه لمده ساعه قبل التسويه.
• نخرمها ونضعها فى الفرن على درجه 180 لمده 35 دقيقه.
حشو جاتوه ميل فاي:
الكريمه الباسترى :
• 1 لتر حليب .
• 5 اصفر بيض.
• فانيليا .
• 200 جرام سكر .
• 110 جرام نشا.
طريقه تحضير الكريمة الباسترى لحشو جاتوه ميل فاي:
• يوضع الحليب على النارحتى يغلى.
• ويخلط النشا والبيض والسكر والفانيليا. ويضاف الى اللبن الحليب المغلى وتقلب جيدا على نار هادئه حتى تاخذ قوام .
• وتوضع الزبده.
• وبعدها تترك لتبرد.
• ثم نقوم بالحشو والتقطيع.
ملحوظه
يضاف سكر بودر على الوجه
او مربى
وشوكلاته سائحه
او كريم شانتيه / باسترى وفواكه على الوجه
0 التعليقات :
إرسال تعليق