Music Player

ساعه

تعديل

الأربعاء، 8 أكتوبر 2014

ارز بالجمبرى

المقادير
ارز مغسول ومجفف
زيت وذبده
جمبرى مقشر
بصل مفروم
ثوم
ملح وفلفل
كركم او كارى او زعفران
قليل من (الشبت والكسبره ) مفرومين ناعم
بيون سمك (مرقه) او ماء
**********الطريقه**********
1: طاسه على النار نضيف ذبده وزيت ويشوح البصل والثوم ونضيف الجمبرى وملح وفلفل ونقلب لمده 5 دقائق ونضيف الشبت والكسبره والكمون ويقلب لمده دقيقه ويترك جانبا
2: نحضر حله على النار ونضيف زيت وذبده يسخن جيدا نضيف الارز ونقلب حتى يسخن الارز ونضيف ملح وكركم او كارى ونقلب ونضيف الماء المغلى او المرق ونقلب ونغطى الارز جيدا على نار هادئه 20 دقيقه
3: نقلب الارز ونضيف خليط الجمبرى ونقلب جيدا ونغطى ويترك جانبا وقت التقديم

0 التعليقات :

إرسال تعليق