المقادير
ارز مغسول ومجفف
زيت وذبده
جمبرى مقشر
بصل مفروم
ثوم
ملح وفلفل
كركم او كارى او زعفران
قليل من (الشبت والكسبره ) مفرومين ناعم
بيون سمك (مرقه) او ماء
**********الطريقه********* *
1: طاسه على النار نضيف ذبده وزيت ويشوح البصل والثوم ونضيف الجمبرى وملح وفلفل ونقلب لمده 5 دقائق ونضيف الشبت والكسبره والكمون ويقلب لمده دقيقه ويترك جانبا
2: نحضر حله على النار ونضيف زيت وذبده يسخن جيدا نضيف الارز ونقلب حتى يسخن الارز ونضيف ملح وكركم او كارى ونقلب ونضيف الماء المغلى او المرق ونقلب ونغطى الارز جيدا على نار هادئه 20 دقيقه
3: نقلب الارز ونضيف خليط الجمبرى ونقلب جيدا ونغطى ويترك جانبا وقت التقديم
ارز مغسول ومجفف
زيت وذبده
جمبرى مقشر
بصل مفروم
ثوم
ملح وفلفل
كركم او كارى او زعفران
قليل من (الشبت والكسبره ) مفرومين ناعم
بيون سمك (مرقه) او ماء
**********الطريقه*********
1: طاسه على النار نضيف ذبده وزيت ويشوح البصل والثوم ونضيف الجمبرى وملح وفلفل ونقلب لمده 5 دقائق ونضيف الشبت والكسبره والكمون ويقلب لمده دقيقه ويترك جانبا
2: نحضر حله على النار ونضيف زيت وذبده يسخن جيدا نضيف الارز ونقلب حتى يسخن الارز ونضيف ملح وكركم او كارى ونقلب ونضيف الماء المغلى او المرق ونقلب ونغطى الارز جيدا على نار هادئه 20 دقيقه
3: نقلب الارز ونضيف خليط الجمبرى ونقلب جيدا ونغطى ويترك جانبا وقت التقديم
0 التعليقات :
إرسال تعليق