المقادير:
1 كيلو لبن كامل الدسم
2 كوب زبادى كامل الدسم
3 معلعقه ملح خشن
زيت زيتون
شاش نظيف
الطريقة:
$ نغلى اللبن ثم نرفعه من على النار
$ ننتظر اللبن يهدى و نعمل اختبار بان تضعى اصبعك فى اللبن و
تعدى لغايت 10 ان اتحملتى الحرارة يبقى نضيف الزبادى ان لم تحتملى يبقى
تنتظرى حبة كمان وتعيدى الاختبار
$ نضيف كمية الزبادى كلها و نقلب تقليب بالراحة حتى نتاكد ان كل الزبادى امتزج جيدا جدا مع اللبن
$ نغطى اللبن جيدا و نضعه فى مكان مغلق و نغطيه بأى قماشة نظيفة و نسيبه لتانى يوم
$ تانى يوم نضعه فى التلاجة ليوم اخر
$ثالث يوم نخرجه من التلاجة و نضيف الملح و نقلب و نحضر شاش نظيف
و نضع فيه الزبادى و نسيبه فى اى مكان يصفى ميته تماما
$ يترك لمدة يوم كامل و برة التلاجة مش ضرورى فى التلاجة عشان يصفى ميته كويس
$ بنحضر برطمان و بنضع فيه زيت الزيتون
و نعمل اللبنة كور بحجم الليمونة و نسقطها فى زيت الزيتون
$ بنخلص الكمية كلها و نتاكد انها كلها متغطية فى زيت الزيتون كويس و نغلق
البرطمان باحكام و نسيبها لمدة اسبوع بالكتير
$ ممكن تاكلى منها مباشرة بس كل ما بنسيبها فى الزيت بيبقى طعمها جميل .
0 التعليقات :
إرسال تعليق