Music Player

ساعه

تعديل

الأربعاء، 8 أكتوبر 2014

اللبنة البيتي


المقادير:

1 كيلو لبن كامل الدسم 

2 كوب زبادى كامل الدسم

3 معلعقه ملح خشن

زيت زيتون
شاش نظيف

الطريقة:

$ نغلى اللبن ثم نرفعه من على النار

$ ننتظر اللبن يهدى و نعمل اختبار بان تضعى اصبعك فى اللبن و
تعدى لغايت 10 ان اتحملتى الحرارة يبقى نضيف الزبادى ان لم تحتملى يبقى
تنتظرى حبة كمان وتعيدى الاختبار

$ نضيف كمية الزبادى كلها و نقلب تقليب بالراحة حتى نتاكد ان كل الزبادى امتزج جيدا جدا مع اللبن

$ نغطى اللبن جيدا و نضعه فى مكان مغلق و نغطيه بأى قماشة نظيفة و نسيبه لتانى يوم

$ تانى يوم نضعه فى التلاجة ليوم اخر

$ثالث يوم نخرجه من التلاجة و نضيف الملح و نقلب و نحضر شاش نظيف
و نضع فيه الزبادى و نسيبه فى اى مكان يصفى ميته تماما

$ يترك لمدة يوم كامل و برة التلاجة مش ضرورى فى التلاجة عشان يصفى ميته كويس
$ بنحضر برطمان و بنضع فيه زيت الزيتون
و نعمل اللبنة كور بحجم الليمونة و نسقطها فى زيت الزيتون

$ بنخلص الكمية كلها و نتاكد انها كلها متغطية فى زيت الزيتون كويس و نغلق
البرطمان باحكام و نسيبها لمدة اسبوع بالكتير
$ ممكن تاكلى منها مباشرة بس كل ما بنسيبها فى الزيت بيبقى طعمها جميل .

0 التعليقات :

إرسال تعليق