Music Player

ساعه

تعديل

الخميس، 9 أكتوبر 2014

نجرسكو


المقادير
كيس مكرونه شريط او اسباجتى
2 صدر فرخه مخليه ومقطعه رفيع جدا او مفرومه
بصل
ثوم
مشروم (اختيارى)
2 مكعب مرقه دجاج
ملح وفلفل ابيض
ذبده وزيت
حليب
دقيق

جبنه بارميزان مبشوره او رومى
الطريقه
لعمل الباشاميل:........
طاسه نضيف 5 معلقه ذبده + 5 معلقه دقيق ويسوى على نار هادئه حتى يبياض الدقيق نضيف مكعب مرقه ونقلب وننزل بالتر حليب دفعه واحده ويقلب جيدا بالمضرب ونضيف ملح وفلفل ابيض ويغلى ويترك جانبا.
لعمل الفراخ:........
طاسه على النار نضيف ذبده وبصل وثوم يلف جيدا نضيف المشروم ونقلب و نضيف الفراخ وتقلب ومكعب مرقه وملح وفلفل ابيض ويقلب الجميع على نار هادئه لمده 5 دقائق ويترك جانبا.
لسلق المكرونه اخر مرحله لازم :......
ماء على النار يغلى نضيف ملح نضيف المكرونه تسلق 3/4 سوى وتصفى جيدا ونضيف عليه الدجاج وقليل من صوص الباشاميل و وقليل من الجبنه مبشور ويقلب الخليط جيدا وتدهن طاجن/صونيه بشاميل وتصب الخليط ويسوى بظهر معلقه وباقى الباشاميل يضلف على الصونيه وتغطى المكروته جيدا بالباشاميل وترش باقى الجبنه وتدخل الفرن تاخذ لون احمر
ملحوظه
ممنوع تبريد المكرونه بماء بارد تقلب المكرونه وهى ساخنه

0 التعليقات :

إرسال تعليق