الطريقه
يغسل الديك جيدا من الداخل والخارج بماء وملح ويشطف جيدا ويتبل من الداخل والخارج فى مارنيه (بصل وثوم وطماطم وملح وفلفل وورق لاوره وحبهان ومسطرده وكاتشب وزيت ورزمارى ) يضرب جيدا فى خلاط ويصفى ويوضع فى المارنيه اقل شئى 6 ساعات ونربط ارجل الديك بخيط الدوباره ونحضر ستوار كبير(صونيه) نضع فى الارضيه (بصل وكرات وكرفس وجزر وحبهان وورق لاوره وفلفل اسمر حصى ) ونضيف لتر ماء ونضع الديك فوق الارضيه ونغطى الستوار بسلفر جيدا ويدخل الفرن وبعد التسويه يصفى الصوص ويربط ويقدم بجوار ابار يوضع الديك ويقدم على ارز خلطه
ملحوظه
ممكن نحشى الديك من الداخل فرسه خضار مقطع (ثوم وبصل وجزر وكرات وكرفس وملح وفلفل ) او ارز
يغسل الديك جيدا من الداخل والخارج بماء وملح ويشطف جيدا ويتبل من الداخل والخارج فى مارنيه (بصل وثوم وطماطم وملح وفلفل وورق لاوره وحبهان ومسطرده وكاتشب وزيت ورزمارى ) يضرب جيدا فى خلاط ويصفى ويوضع فى المارنيه اقل شئى 6 ساعات ونربط ارجل الديك بخيط الدوباره ونحضر ستوار كبير(صونيه) نضع فى الارضيه (بصل وكرات وكرفس وجزر وحبهان وورق لاوره وفلفل اسمر حصى ) ونضيف لتر ماء ونضع الديك فوق الارضيه ونغطى الستوار بسلفر جيدا ويدخل الفرن وبعد التسويه يصفى الصوص ويربط ويقدم بجوار ابار يوضع الديك ويقدم على ارز خلطه
ملحوظه
ممكن نحشى الديك من الداخل فرسه خضار مقطع (ثوم وبصل وجزر وكرات وكرفس وملح وفلفل ) او ارز
0 التعليقات :
إرسال تعليق