Music Player

ساعه

تعديل

الخميس، 9 أكتوبر 2014

طاجن سمك صيادية

المقادير
سمك فليه 
دقيق
مسطرده
خل
ليمون
ثوم
بصل
فلفل اخضر رومى
طماطم
خضره (شبت وبقدونس وكشبره)
ملح وفلفل
كمون
كسبره جافه
شطه(اختيارى)
الطريقه
1:يغسل السمك جيدا بالخل والماء وتصفى جيدا ويوضع فى التتبيله(مسطرده /ثوم/عصيرليمون/ملح /خل/كمون) لمده ساعه ويوضع فى الدقيق ويقلى فى الزيت ويترك جانبا.
2: نحضر طاجن ونضيف قليل من صلصه الصياديه فى ارضيه الطاجن ويرص السمك المقلى ونغطى السمك بباقى الصوص ويدخل الفرن 25 دقيقه ويقدم.
***********لعمل صلصه الصياديه*************
طاسه على النار نضع فيها ذبده او زيت ويحمر الثوم ونضيف شرائح البصل ونقلب جيدا ونضيف الكسبره الجافه ونقلب ونضيف الفلفل الرومى الشرائح ونقلب وننزل بعصير الطماطم المصفى من البزر والقشر ونضيف ملح وفلفل وتغلى لمده 20 دقيقه ونضيف الخضره والكمون والشطه وغلوه واحده وتترك جانبا.
ملحوظه:..........
& قوام الصوص ثقيل
& ممكن نستبدل السمك (بالكلمارى او الجمبرى) بدون قليه يوضع مع الصوص مباشر فى الفرن لمده 35 دقيقه

0 التعليقات :

إرسال تعليق