Music Player

ساعه

تعديل

الخميس، 9 أكتوبر 2014

أرز بالخلطة


المكونات

2 كوب أرز مصري مغسول 
½ كوب لوز، محمص
½ كوب بندق، محمص
¼ كوب زبيب، منقوع
¼ كوب صنوبر، محمر
3 كوب بيون (مرق لحم)
1 حبة بصل، مفروم
كسبره جافه
قليل من جوز الطيب
قليل من القرفة
قليل من القرنفل
كبد وقوانص مقطع
1 ملعقة صغيرة صلصة طماطم
ذبده وزيت
ملح وفلفل
طريقة التحضير:.............................
نحضر حله نضيف البيون والصلصه على النار يغلى
نحضر حله نضيف ذبده وزيت يسخن ننزل بللارز ويقلب جيدا حتى يسخن جيدانضيف ملح وفلفل وكسبره جافه وقرفه ويقلب جيدا ونضيف البيون فوق الارز ويقلب ويغطى جيدا فى البدايه على نارقويه بعد دقيق نهداء النار لمده 20 دقيق ويقلب جيدا
لعمل الخلطه:.........................
طاسه بيها ذبده وزيت نضيف البصل ويقلب جيدا وننزل بالكبد والقوانص والكسبره الجافه وملح وفلفل اسمر و جوز الطيب ويقلب جيد نضيف جميع المكسرات ويقلب جيد
لتقديم:.....................
نضيف نصف الخلطه للارز ويقلب جيدا والباقى يوضع فى ارضيه فورمه الارز وتكبس بالارز وتقلب وترش على الوجه بقدونس مفروم

0 التعليقات :

إرسال تعليق