المقادير
فرخه سليمه اى حجم
خل
لعمل المرنيه (التتبيله ):............
بصل
طماطم
مسطرده
كاتشب
ملح وفلفل
كسبره جافه
روزمارى (اختيارى )
زعتر (اختيارى )
ارضيه دجاج مكونه من :......
بصل
كرات وكرفس
جزر
ورق لاورو
حبهان
فلفل اسمر حبيبات
الطريقه
1 تغسل الفرخه جيدا بالماء والخل والملح وممكن تنقع لمده ساعه وتشطف جيدا
2 يضرب جيدا المارنيه فى الخلط
3 توضع الفرخه بالمارنيه لاطول فتره حتى 24 ساعه
4 نحضر صونيه ونضع بيها الارضيه ومع كوب ماء ونضيف الدجاجه وتدخل الفرن وتحمر من جميع الجوانب وتقدم بجور صوص الجريفى
بجور صوص الجريفى(ناتج تسويه الروستو (الارضيه )
ويصفى جيدا ويربط بالرو(دقيق + ذبده )
ملحوظه
استبدال الفراخ بالديك الرومى او البط بشرط يغطى جيدا بورق سلفر (الالمونيوم ) ويدخل الفرن وبعد التسويه يقدم بنفس الطريقه
0 التعليقات :
إرسال تعليق