المقادير
المقادير لعجينة الكبه :....................
كيلو برغل
. نص كيلو حلمه هبره
. 200 جرام بصل
. ملح وفلفل اسود حسب التذوق
. مقادير الحشوه :.........................
كيلو لحم مفروم
. بصل
. صنوبر
. بهار حلوة
. ملح وفلفل اسود .
مقادير اللبن :.......................
كيلو لبن رايب
. 3 ملاعق كورن فلاور ( دقيق النشا )
. كزبره خضرة
. ملعقة ثوم مفروم ناعم
. ملعقة نعناع مفروم ناعم
. ملح وفلفل ابيض مطحون
. 4 ملاعق سمن او زبده .
الطريقه.
نغسل البرغل وننقعه 10 دقايق وبعدها نصفيه جيدآ وفي مفرمة اللحم نفرم البرغل واللحم الهبره والبصل ونضيف الملح والفلفل ونتركه جانبآ . نعصج اللحم مع البصل حتى ينضج تمامآ ونضيف الملح والبهار الحلو والفلفل .
ناخد قطعه من عجينة البرغل ونكورها ونعمل فجوة في وسط نحشيها باللحم المعصج ونغلقها وتعطيها الشكل النهائي المعروف للكبه وبعد نفاذ الكمية نقليها في زيت عميق نص قليه . بعد كدا نضيف الكورن فلاور الي اللبن الرايب ونضعه علي النار مع التحريك المستمر لكي لا يفرط اللبن وهادي النقطه مهمه جدآ وبعد غليان اللبن نضيف الملح والفلفل الابيض وحبات الكبه ونتركها تغلي 3 دقايق ونطفي النار . نضع مقلاة علي النار ونضيف لها السمن او الزبده والكزبرة الخضره والنعناع والثوم ونحركها لمدة 3 دقايق حتى تذبل المكونات بعدها نرفعها من علي النار ونضيفها للكبه ونقدمها بعدها مباشرة ..... وبالف هنا وشفا
0 التعليقات :
إرسال تعليق