Music Player

ساعه

تعديل

الأربعاء، 8 أكتوبر 2014

ملوخيه بالجمبرى

المقادير:
ربع كيلو جمبري مقشر
نصف كيلو ملوخية خضراء مفرومه او مجمده
ملح وفلفل 
ملعقة كسبرة ناشفة
ثوم مفروم
زبده وزيت
حبه صغيره من الطماطم مقطعه ناعم
بيون جمبرى (شوربه)
الطريقه:..
طاسه على النار نضيف ذبده وزيت ونضيف ثوم يحمر وعليه كسبره جافه ونقلب ونضيف الجمبرى ونقلب بسرعه ونضيف الطماطم ونقلب والبيون ويغلى 5 دقائق ونضيف الملوخيه تغلى 2 دقيقه وتاخذ طاشه وتقلب وتترك جانبا
ملحوظه
& لعمل بيون الجمبرى(الشوربه)
قشر جمبرى يغلى غلوه ويصفى ويغسل جيدا ونضيف ماء ولاورو وحبهان وبصل وجزر وثوم وكرات ابيض ويغلى 30 دقيقه ويصفى
& لعمل الطشه
ذبده او زيت او سمنه حسب الرغبه وننزل بالثوم يحمر ونضيف الكسبره ونقلب ونضيف الطشه على الملوخيه.

0 التعليقات :

إرسال تعليق