المقادير:
ربع كيلو جمبري مقشر
نصف كيلو ملوخية خضراء مفرومه او مجمده
ملح وفلفل
ملعقة كسبرة ناشفة
ثوم مفروم
زبده وزيت
حبه صغيره من الطماطم مقطعه ناعم
بيون جمبرى (شوربه)
الطريقه:..
طاسه على النار نضيف ذبده وزيت ونضيف ثوم يحمر وعليه كسبره جافه ونقلب ونضيف الجمبرى ونقلب بسرعه ونضيف الطماطم ونقلب والبيون ويغلى 5 دقائق ونضيف الملوخيه تغلى 2 دقيقه وتاخذ طاشه وتقلب وتترك جانبا
ملحوظه
& لعمل بيون الجمبرى(الشوربه)
قشر جمبرى يغلى غلوه ويصفى ويغسل جيدا ونضيف ماء ولاورو وحبهان وبصل وجزر وثوم وكرات ابيض ويغلى 30 دقيقه ويصفى
& لعمل الطشه
ذبده او زيت او سمنه حسب الرغبه وننزل بالثوم يحمر ونضيف الكسبره ونقلب ونضيف الطشه على الملوخيه.
ربع كيلو جمبري مقشر
نصف كيلو ملوخية خضراء مفرومه او مجمده
ملح وفلفل
ملعقة كسبرة ناشفة
ثوم مفروم
زبده وزيت
حبه صغيره من الطماطم مقطعه ناعم
بيون جمبرى (شوربه)
الطريقه:..
طاسه على النار نضيف ذبده وزيت ونضيف ثوم يحمر وعليه كسبره جافه ونقلب ونضيف الجمبرى ونقلب بسرعه ونضيف الطماطم ونقلب والبيون ويغلى 5 دقائق ونضيف الملوخيه تغلى 2 دقيقه وتاخذ طاشه وتقلب وتترك جانبا
ملحوظه
& لعمل بيون الجمبرى(الشوربه)
قشر جمبرى يغلى غلوه ويصفى ويغسل جيدا ونضيف ماء ولاورو وحبهان وبصل وجزر وثوم وكرات ابيض ويغلى 30 دقيقه ويصفى
& لعمل الطشه
ذبده او زيت او سمنه حسب الرغبه وننزل بالثوم يحمر ونضيف الكسبره ونقلب ونضيف الطشه على الملوخيه.
0 التعليقات :
إرسال تعليق