Music Player

ساعه

تعديل

الأربعاء، 8 أكتوبر 2014

طريقة حشو السجق بالمنزل



المقادير:
1/3 امعاء ضانى
1 كيلو لحم مفروم بقرى + لحمه ضانى /او نوع واحد حسب الرغبه
3ملعقه بقسماط مطحون ناعم.
حزمه بقدونس مفرومه .
حبه بصل مفرومة .
2 فص ثوم مفرمين.
ملح وفلفل.
1 ملعقه كسبره جافه.
شطه حسب الرغبه.
1/2 ملعقه جوزالطيب مبشوره .
الطريقه
******اولا تنظيف الامعاء ******
تنقع فى ماء وملح وخل نصف ساعه وتنظف من الداخل والخارج وطريقه قلب الامعاء اسهل حاجه عن طريق حنفيه المياه وتشطف جيدا
***** ثانيا الحشو *****
& تخلط جميع المقادير جيدا وتترك فى الثلاجه ساعه
& نقع الامعاء لمدة ساعة على الأقل فى إناء من الماء البارد، ليسهل عليكِ الحشو.
& تحشى الامعاء بالخليط بوسطه قمع او زجاجه فارغه او ماكينة البيتى فور
فى النهايه تتحكمى فى حجم السجق ويلف على حسب الرغبه ويحفظ وقت الاستعمال

0 التعليقات :

إرسال تعليق