المكونات
• 1 ورك ديك رومى، مخلية
• 1 حبة بصل، مفروم
• 1 فص ثوم، مفروم
• 1 حبة فلفل حلو أحمر
• ½ كوب سبانخ، مقطعة
• 1 حبة مستيكه
• ملح وفلفل أسود،
• مسطرده
• 2 ملعقة كبيرة سمن
• ½ كوب كريمة طازجة
• ارضيه خضار(جزر وبصل وكرفس وكرات وروزمارى)
طريقة التحضير
1. يخلى الرومى من العظم ويبط جيدا ويتبل ملح وفلفل ومسطرده
2. يشوح البصل والثوم مع السمن في مقلاة
3. تضاف السبانخ والكريمة والفلفل الحلو تسخن ويضاف باقي المكونات
4. يبرد الخليط ثم تحشى به الديك الرومى
5. يتم ربطه جيداً بعد الحشو بإستخدام خيط (دوباره)
6. في مقلاة تحمر من جميع الجوانب
7. تدخل في الفرن على ارضيه من الخضار وقليل من الماء وتغطى جيدا وقبل السوى بعشر دقائق يرفع الغطاء لاكتساب اللون الاحمر بعد التسويه يفك الخيط
8. تقطع إلى شرائح وتقدم مع صوص الجريفى
9. لعمل صوص الجريفى ناتج التسويه يصفى ويربط بدقيق وذبده (رو)
ملحوظه
ممكن حشو الرومى باللحم المفروم والمشروم والمكسرات بدل السبانخ
0 التعليقات :
إرسال تعليق