Music Player

ساعه

تعديل

الأحد، 12 أكتوبر 2014

روزبيف (لحمه بارده)

المقادير
عرق لحمه( فليه انتركون/تربيانكو ) كيلو ونصف
ملح وفلفل
مسطرده
ثوم صحيح
مكونه ارضيه الخضار (بوكيه جارنيه )
بصل
ورق لاوره
حبهان
جزر
كرات
كرفس
فلفل اسمر حصى
خيط دوباره( للربط) اللحوم
الطريقه
يغسل اللحمه جيدا وتصفى وتغرس فصوص الثوم داخل اللحمه بوسيطه عمل ثقب بسن السكينه وتتبل ملح وفلفل ومسطرده ويربط جيدا بالخيط ونحضر طاسه او صونيه كبيره ونضع فيه زيت وذبده وتحمر اللحمه فيه من جميع الجوانب وتترك جانبن ونضع البوكيه جارنيه و2 كوب ماء وملح ونضع اللحمه ويغطى جيدا باحكام وتدخل الفرن من 45 الى ساعه ونصف حسب نوعيه اللحمه
وتخرج اللحمه وتغطى جيدا وتبرد ويفك الخيط وتقطع ترنشات تاكل بارده
ملحوظه
لو تجهز اللحمه ساخنه صفى ارضيه الخضار واربطى الصوص بالدقيق والذبده مثل الباشاميل ويكون قوامه خفيف على الباشاميل وتقدم مع الارز

0 التعليقات :

إرسال تعليق