Music Player

ساعه

تعديل

الأربعاء، 8 أكتوبر 2014

السويسرول


الكيك الاسفنجى (للتورت والجاتوهات ) sponge cake 
المقادير
عدد8 بيض 
190جم سكر
95 جم دقيق
55 جم كورن فلور (نشا )
45جم ذبده سائحه
معلقه صغيره فانليا
الطريقه
تسخن الفرن على درجه 180
1 " يضرب لمده 5 دقائق صفار البيض والفانليا مع 50 جم سكر ويترك على جنب
2 " يضرب بياض البيض ذى الكريمه شانتيه ونضيف باقى كميه السكر تدريجا حتى قوام الكريمه
3 " طريقه العجن التقليب من اسفل الى اعلا فى اتجاه واحد نضيف صفار البيض على بياض البيض ويقلب بمعلقه خشب وينخل الدقيق مع النشا ويقلب مع الخليط فى النهايه نضيف الذبده السائحه ويقلب جيدا وتدهن صونيه ويصب فيها الخليط ويدخل الفرن
طريقه تقفيل السويسرول
1 لفى السويسرول وهو فيه نسبه سخنيه اثناء خروجه من الفرن على ورق ذبده مرشوش سكر بودره لمده 5 دقائق فقط
2 افردى الكيك واحشى اى شئى ا(كريمه شانيه /مربى /فاكهه / شوكلاته ............الخ لفى على ورق ذبده واضغطى باى سكينه او مسطره اضغطى جامد ولفى اضغطى ولفى بعد كده اتركيه فى الثلاجه ساعتين على الاقل واخرجى السويسرول وقطعى حلقات بسكينه مشرشره او قفلى كريم شانتيه على الوجه بكيس الحالوانى واى جرنش اختيارى ودخلى الثلاجه او الفريزير ساعه وقديمى السويسرول .

0 التعليقات :

إرسال تعليق