المقادير:
2 حبة كوارع بتلو منظفه و مقطعة
بصل
جزر
ورق لاور
حبهان
فلفل اسمر حصى
1/2 كيلو أرز ابيض مستوى
عدد 3 عيش بلدي اسمر
ذبده
بيون كوارع (شوربة)
عصير طماطم
1 ملعقة صلصة طماطم
ثوم مفروم
كسبره جافه
ملح وفلفل
كوب خل
سمن او زيت
التحضير:
يقطع الخبز قطع صغيرة وياخذ ذبده وثوم ويحمص في الفرن.
نحضر حله نضيف ماء يغلى ننزل بالكوارع تغلى دقيقه وتصفى من الماء وتغسل جيدا ونحضر حله بيها ماء وبصل وجزر ولاوره وحبهان وفلفل اسمر حصى وتغلى الماء وننزل بالكوارع تغلى حتى تستوى تماما تصفى من الشربه وتترك على جانبا
لعمل صلصه الكوارع:......
طاسه نضع سمنه يحمر الثوم وننزل عليه بالكسبره الجافه ويقلب وننزل بصلصه الطماطم وعصير الطماطم ويقلب جيدا ونضيف قليل من شربه الكوارع وملح وفلفل
لعمل طشه الخل بالثوم:.......ز
طاسه نضيف سمنه يحمر الثوم ننزل بالكسبره الجافه ونقلب وننزل بالخل و جزء من شربه الكوارع وملح وفلفل ومعلقه من صوص الطماطم اللى جاهز مسبقا .
طريقه التقديم
نضيف للعيش شربه كوارع شاخنه ويشرب جيد و
ينشل فى طبق التقديم ونضيف طبقه ارز فوق العيش ونرش فوق الارز صلصه طماطم وطشه الخل وترص الكوارع وتقدم بجوارها مزيد من صلصه الطماطم و
الطاشه
ملحوظه
ممكن استبدال الكوارع باللحمه الضانى او الموزه
0 التعليقات :
إرسال تعليق