الكرواسون
المقادير:
1 كيلو دقيق
2 بيضة
1/2 كوب سكر
5 معالق لبن بودرة
15جم خميرة فورية
2 معلقة محسن خبز
1/4 م ملح
100 جرام زبدة مذابة
ماء للعجن حوالي كوب ونصف او علي حسب نوعية الدقيق
500 جرام زبدة متلجة للحشو
طريقة التحضير:
اولا
نضع في العجانه او ممكن باليد الدقيق والخميرة والبيض والسكر ومحسن خبز والملح
والزبدة المذابة وماء العجن
ويعجن معا حتي تلم العجينة معنا وتكون ناعمة
ثم تترك تخمر
لتحضير الزبدة
توضع 500 جرام زبدة متلجة بين ورقتي زبدةوبواسطة المردنة نجعل الزبدة علي شكل مستطيل او مربع
ثم ندخلها التلاجة للتماسك مرة اخري
هيكون عندنا قالب زبدة مجمد بارتفاع 1سم
المقادير:
1 كيلو دقيق
2 بيضة
1/2 كوب سكر
5 معالق لبن بودرة
15جم خميرة فورية
2 معلقة محسن خبز
1/4 م ملح
100 جرام زبدة مذابة
ماء للعجن حوالي كوب ونصف او علي حسب نوعية الدقيق
500 جرام زبدة متلجة للحشو
طريقة التحضير:
اولا
نضع في العجانه او ممكن باليد الدقيق والخميرة والبيض والسكر ومحسن خبز والملح
والزبدة المذابة وماء العجن
ويعجن معا حتي تلم العجينة معنا وتكون ناعمة
ثم تترك تخمر
لتحضير الزبدة
توضع 500 جرام زبدة متلجة بين ورقتي زبدةوبواسطة المردنة نجعل الزبدة علي شكل مستطيل او مربع
ثم ندخلها التلاجة للتماسك مرة اخري
هيكون عندنا قالب زبدة مجمد بارتفاع 1سم
0 التعليقات :
إرسال تعليق