Music Player

ساعه

تعديل

الخميس، 9 أكتوبر 2014

صوص الدمى جلاس

المقادير
كيلو عظم بتلو مكسر قطع
******
500 جم بوكيه جارنيه مكون من
بصل
كرات
كرفس

ثوم
جزر
ورق لاورو
حبهان
فلفل اسمر حصى
********
زيت وذبده
100جم طماطم او صلصه علب
6 لتر ماء
الطريقه
يغسل العظم جيدا ويصفى من الماء ويوضع فى صونيه ويدخل الفرن يحمر جيدا
ونحضر حله نضيف زيت وذبده ونضيف البصل والكرات والكرفس والاورو والحبهان والفلفل الحصى ويقلب الخليط حتى الاصفرار نضيف الطماطم
ونضيف العظم المحمر ونضيف الماء ويغلى ويهدئى النار مده الطهى من 4الى 8 ساعات ويصفى الخليط فى النهايه تحصلى على لتر فقط ويترك جانب لوقت الاستعمال ويحفظ فى الفريز لمده شهر حسب الاستعمال
ملحوظه
ممكن يربط الصوص بالرو (دقيق وذبده ) ذى الباشاميل بس الرو يستوى اكثر

0 التعليقات :

إرسال تعليق