المقادير :
كيلو ارز مصرى مغسول ومصفى
ذبده وزيت
بصلة مفرومة
ثوم مفروم
طماطم فرش معصورة ومصفى جيدا
صلصلة طماطم
ملح فلفل
كزبرة جافه
شطة (اختيارى)
2 مكعبات مرقه الدجاج
لحمة مفرومة
نعناع (اختيارى)
(بقدونس – شبت – كزبرة )خضراء مفرومة
بيون فراخ او لحمه (شوربه )
الطريقه
حله على النار بيها ذبده وزيت تحمر الثوم وننزل بالبصل على الثوم المحمر ويقلب جيد تضاف الكسبره الجافه ويقلب جيد نضيف اللحمه المفرومه ويقلب جيد حتى تجف ماء اللحمه ونضيف معلقه صلصه طماطم ويقلب جيدا ونضيف عصير الطماطم ومكعبات مرقه الدجاج ويترك الخليط يغلى جيدا حتى القوام الثقيل نضيف الارز ويقلب جيدا لمده 3 دقائق ونضيف الخضره المفرومه وتقلب وننزل من على النار
ملحوظه
1 الخلصه لا توجد بيها ماء فى النهايه
2 اضافه الخضره اخر شئى بعيد عن النار
3 ممكن تبديل الزيت والذبده (ليه ضانى )
4 الشطه والنعناع اختيارى
5 خلطه المحشى لجميع الخضار
0 التعليقات :
إرسال تعليق