المكونات
1 شريحه لحمة فيليه 120 جم
ملعقة كبيرة فلفل أسود حبيبات محمص ومجروش فقط
ملح وفلفل
زبدة وزيت
معلقه دقيق
فنجان كريمه لبانى
1 بصلة صغيره مفرومة
1 كوب صوص ديمى جلاس
1 كوب بيون ( مرقة لحمة)
طريقة التحضير
1. يحمص الفلفل على النار فى طاسه بدون زيت نهايا يجرش حبيبات الفلفل الأسود تكسير خفيف بإستخدام الهون أو مطحنة التوابل .. ويترك جانباً.
2. تتبل شريحه اللحمة بالملح والفلفل جيداً
3. في طاسة عميقة على نار متوسطة، ضعي ملعقة ونصف من الزبدة مع الزيت .. تحمر شرائح اللحمة على الجانبين حتى تنضج نصف سوى .. وتترك جانباً.
4. نضيف ملعقة زبدة إلى ما تبقى من دهون في الطاسة من تحمير اللحمة
نضيف البصل المفروم ويشوح حتى يذبل.
5. نضيف الفلفل المجروش ومعلقه صغيره دقيق ويقلب جيدا نضيف اللحمه وصوص الدمى جلاس
6. يترك على النار على نار متوسطة حتى تقل كميته إلى النصف مع التقليب من حين لاخر فى حاله اللزوم يضاف البيون وفى النهايه قبل التسويه تضاف الكريمه ويقلب جيد ويقدم مع بطاطس بوريه او ارز ابيض مع الخضار السوتيه
1 شريحه لحمة فيليه 120 جم
ملعقة كبيرة فلفل أسود حبيبات محمص ومجروش فقط
ملح وفلفل
زبدة وزيت
معلقه دقيق
فنجان كريمه لبانى
1 بصلة صغيره مفرومة
1 كوب صوص ديمى جلاس
1 كوب بيون ( مرقة لحمة)
طريقة التحضير
1. يحمص الفلفل على النار فى طاسه بدون زيت نهايا يجرش حبيبات الفلفل الأسود تكسير خفيف بإستخدام الهون أو مطحنة التوابل .. ويترك جانباً.
2. تتبل شريحه اللحمة بالملح والفلفل جيداً
3. في طاسة عميقة على نار متوسطة، ضعي ملعقة ونصف من الزبدة مع الزيت .. تحمر شرائح اللحمة على الجانبين حتى تنضج نصف سوى .. وتترك جانباً.
4. نضيف ملعقة زبدة إلى ما تبقى من دهون في الطاسة من تحمير اللحمة
نضيف البصل المفروم ويشوح حتى يذبل.
5. نضيف الفلفل المجروش ومعلقه صغيره دقيق ويقلب جيدا نضيف اللحمه وصوص الدمى جلاس
6. يترك على النار على نار متوسطة حتى تقل كميته إلى النصف مع التقليب من حين لاخر فى حاله اللزوم يضاف البيون وفى النهايه قبل التسويه تضاف الكريمه ويقلب جيد ويقدم مع بطاطس بوريه او ارز ابيض مع الخضار السوتيه
0 التعليقات :
إرسال تعليق