المكونات:.................
1 كيلو عكاوي مقطع منظف
250 جم بصل
250 جم فلفل رومى ألوان مكعبات
100 جم فلفل حار
50 جم ثوم
5 جم زنجبيل مبشور
1 كيلو طماطم مضروبه ومصفى
بهارات
10 جم فلفل مجروش
10 جم زنجبيل بودرة
10 جم ملح
10 جم شطة بودرة
4 عدد قرفة خشاب
4 عدد ورق لورا
4 عدد حبهان
1 لتر بيون لحمة(شربه)
100 جم سمن
الطريقه:................
تتيل العكاوي ملح وفلفل وبهارات وتشوح جيدا فى طاسه ساخنه بيها سمنه وتحمر جيدا وتترك جانب نضيف فى نفس الطاسه البصل والثوم ويقلب جيدا ونضيف ورق الاورا والحبهان والقرفه وتقلب جيدا ونضيف الفلفل الوان ونضيف اللحمه وباقى التوابل والبهارات ونقلب ثم نضيف عصير الطماطم والبيون ويوضع فى طاجن ويغلى جيدا ويضع فى فرن حتى التسويه ويقدم
مده الطهى من 45 دقيقه الى ساعه ونصف حسب نوع العكاوى
ملحوظه
ممكن يضاف بطاطس وجزر وبصل اورمه للوصفه
1 كيلو عكاوي مقطع منظف
250 جم بصل
250 جم فلفل رومى ألوان مكعبات
100 جم فلفل حار
50 جم ثوم
5 جم زنجبيل مبشور
1 كيلو طماطم مضروبه ومصفى
بهارات
10 جم فلفل مجروش
10 جم زنجبيل بودرة
10 جم ملح
10 جم شطة بودرة
4 عدد قرفة خشاب
4 عدد ورق لورا
4 عدد حبهان
1 لتر بيون لحمة(شربه)
100 جم سمن
الطريقه:................
تتيل العكاوي ملح وفلفل وبهارات وتشوح جيدا فى طاسه ساخنه بيها سمنه وتحمر جيدا وتترك جانب نضيف فى نفس الطاسه البصل والثوم ويقلب جيدا ونضيف ورق الاورا والحبهان والقرفه وتقلب جيدا ونضيف الفلفل الوان ونضيف اللحمه وباقى التوابل والبهارات ونقلب ثم نضيف عصير الطماطم والبيون ويوضع فى طاجن ويغلى جيدا ويضع فى فرن حتى التسويه ويقدم
مده الطهى من 45 دقيقه الى ساعه ونصف حسب نوع العكاوى
ملحوظه
ممكن يضاف بطاطس وجزر وبصل اورمه للوصفه
0 التعليقات :
إرسال تعليق