Music Player

ساعه

تعديل

الثلاثاء، 7 أكتوبر 2014

طاجن عكاوي


1 كيلو عكاوي مقطع منظف
250 جم بصل
250 جم فلفل رومى ألوان مكعبات
100 جم فلفل حار
50 جم ثوم
5 جم زنجبيل مبشور
1 كيلو طماطم مضروبه ومصفى
بهارات
10 جم فلفل مجروش
10 جم زنجبيل بودرة
10 جم ملح
10 جم شطة بودرة
4 عدد قرفة خشاب
4 عدد ورق لورا
4 عدد حبهان
1 لتر بيون لحمة(شربه)
100 جم سمن
الطريقه
تتيل العكاوي ملح وفلفل وبهارات وتشوح جيدا فى طاسه ساخنه بيها سمنه وتحمر جيدا وتترك جانب نضيف فى نفس الطاسه البصل والثوم ويقلب جيدا ونضيف ورق الاورا والحبهان والقرفه وتقلب جيدا ونضيف الفلفل الوان ونضيف اللحمه وباقى التوابل والبهارات ونقلب ثم نضيف عصير الطماطم والبيون ويوضع فى طاجن ويغلى جيدا ويضع فى فرن حتى التسويه ويقدم
مده الطهى من 45 دقيقه الى ساعه ونصف حسب نوع العكاوى
ملحوظه
ممكن يضاف بطاطس وجزر وبصل اورمه للوصفه

0 التعليقات :

إرسال تعليق