Music Player

ساعه

تعديل

الأربعاء، 8 أكتوبر 2014

الكيك الاسفنجى (للتورت والجاتوهات ) sponge cake

المقادير
عدد8 بيض 

190جم سكر
95 جم دقيق
55 جم كورن فلور (نشا )
45جم ذبده سائحه
معلقه صغيره فانليا
الطريقه
تسخن الفرن على درجه 180 
1 " يضرب لمده 5 دقائق صفار البيض والفانليا مع 50 جم سكر ويترك على جنب
2 " يضرب بياض البيض ذى الكريمه شانتيه ونضيف باقى كميه السكر تدريجا حتى قوام الكريمه
3 " طريقه العجن التقليب من اسفل الى اعلا فى اتجاه واحد نضيف صفار البيض على بياض البيض ويقلب بمعلقه خشب وينخل الدقيق مع النشا ويقلب مع الخليط فى النهايه نضيف الذبده السائحه ويقلب جيدا وتدهن صونيه ويصب فيها الخليط ويدخل الفرن

0 التعليقات :

إرسال تعليق